ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ “Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Μιχάλης και Άλκης)”
Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Μιχάλης και Άλκης)
Τον τελευταίο καιρό είμαι πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος καθώς η ομάδα που υποστηρίζω, ο Ολυμπιακός πηγαίνει πολύ καλά και το κυριότερο είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει σε έναν Ευρωπαικό τελικό ποδοσφαίρου. Αυτόν του UEFA Europa Conference League. Πριν λίγο καιρό μάλιστα η ομάδα των νέων του Ολυμπιακού, αυτή της Κ19 έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς κατέκτησε το Youth League, το Champions League δηλαδή των νέων. Είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατακτά Ευρωπαικό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο.
Ανυπομονώ λοιπόν να δω και τον τελικό που θα συμμετέχει και η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Ο τελικός είναι την Τετάρτη στις 29 Μαΐου στην ΟΠΑΠ Αρένα. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο και να δώσει χαρά σε μένα, στους οπαδούς του, αλλά και σε όλους τους Έλληνες και σε αυτούς που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο.
Ήθελα να αναφερθώ και σε ένα γεγονός που με είχε στεναχωρήσει πάρα πολύ, αλλά δεν το είχα αναφέρει, ούτε το είχα γράψει ποτέ. Θυμάμαι το συζήταγα με έναν πολύ καλό φίλο και αδερφό. Έχει εν μέρει να κάνει κι αυτό με το ποδόσφαιρο. Αφορά δύο παιδιά που ‘’έφυγαν’’ από χέρι κάποιων συνανθρώπων τους. Αν μπορείς να αποκαλέσεις τους συγκεκριμένους ‘’ανθρώπους’’. Μιλάω για δυο αγνούς οπαδούς της ΑΕΚ και του ΑΡΗ, το Μιχάλη και τον Άλκη. Που απλά επειδή αγαπούσαν την ομάδα τους κάποιοι αποφάσισαν να τους στερήσουν τη ζωή. Με στεναχώρησε πολύ όταν άκουσα και τα δυο αυτά γεγονότα και ακόμα και τώρα λυπάμαι για αυτά τα παιδιά. Χάθηκαν τόσο άδικα. Και γιατί; Για ποιο λόγο; Επειδή αγαπούσαν την ομάδα τους.
Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι αυτό. Το ποδόσφαιρο, όπως και γενικά ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τον κόσμο. Εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο και κάποιοι να καταλάβουν και να πράξουν αναλόγως ώστε να μην ξανασυμβεί.
Θα ήθελα για το κλείσιμο να γράψω λίγους στίχους για τα δυο αυτά παιδιά. Τον Άλκη και τον Μιχάλη.
Φύγατε τόσο άδικα
γιατί κάποιοι το θέλησαν
Την αγάπη για την ομάδα σας δεν σεβάστηκαν
Και τη ζωή σας στέρησαν
Μα εσείς ήσασταν αγνοί
και ξέρατε για την ομάδα πραγματική αγάπη τι θα πει
Γιατί δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο κι οι άνθρωποι
όπως το θέλησαν αυτοί
Μα κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει
Κι άλλη ανθρώπινη ζωή να μη χαθεί
Και ίσως από ψηλά σαν μας κοιτάτε
η ψυχούλα σας να έχει πια δικαιωθεί