ΤΑΜΑΛΑ
Η πρωτεύουσα της Σελευκιανης αυτοκρατορίας είναι η ΤΑΜΑΛΑ. Αυτή η πόλη έχει ιστορία 2.500 χρόνων. Οι Σελευκειοι ήταν οι μόνοι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου που κατάφεραν να διατηρήσουν το βασιλειο τους, αντιστάθηκαν με επιτυχία στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την Βυζαντινή και τον Τζεκινς Χαν. Το κράτος τους βρίσκεται ανάμεσα στην Συρία, το Ιράν και το Ιράκ, ενώ η πρωτεύουσα ΤΑΜΑΛΑ βρίσκεται στα βορειοανατολικά του κράτους στην κοιλάδα Τσαχιζαν περιτριγυρισμενη από τέσσερα όρη.
Η ΤΑΜΑΛΑ είναι γνωστή για την εξαιρετική της ρημοτομηση.Όλη η πόλη είναι οργανωμένη σε ομοκεντρους κύκλους. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το πολιτικό, θρησκευτικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο της. Το συγκεκριμένο ανάκτορο αποτελεί ιερό χώρο για τους σελευκειους, έχει γύρω στα 7.000 δωμάτια και στο κέντρο του βρίσκεται ένας πύργος ύψους 250 μέτρων.Οι κάτοικοι της πόλης το αποκαλούν ανεπίσημα “καρδιά”.Όλα τα κτίρια της ΤΑΜΑΛΑ έχουν τα χρώματα της ερήμου.
Στον πρώτο ομοκεντρο κύκλο βρίσκονται μερικά διοικητικά κτίρια, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία. Σε αυτό το επίπεδο κυριαρχεί το πράσινο και συνήθως εκεί συναντας τους φοιτητές και τους νέους της πόλης λόγω των πανεπιστημίων αλλά και των πολλών αθλητικών χώρων.
Στον επόμενο κύκλο βρίσκεται το οικονομικό κέντρο της πόλης. Εκεί βρίσκονται όλες οι μεγάλες εταιρείες αλλά και το Χρηματιστήριο. Κάθε πρωί και απόγευμα σφιζει από κόσμο που πηγαίνει και έρχεται στις δουλειές του.
Στους επόμενους κύκλους βρίσκονται κατοικίες και μικρότερες επιχειρήσεις. Γενικά παρατηρείται το φαινόμενο όσο πιο έξω βγαινεις από την “καρδιά” τόσο να κονταινουν τα κτήρια.
Οι κύκλοι αυτοί όλοι τέμνονται από δρόμους -ακτίνες που ξεκινούν από την καρδιά και φτάνουν έξω από την πόλη, κάθε ακτίνα απέχει από την άλλη 10 μοίρες, άρα έχουμε 36 δρόμους ακτίνες. Υπόγεια της ΤΑΜΑΛΑ βρίσκεται το μετρό, κάθε διάμετρος έχει δικό της μετρό, άρα έχουμε 16 γραμμές του μετρό.
Οι σελευκειοι είναι φιλησυχοι άνθρωποι παρότι βρίσκονται σε μια περιοχή που κυριαρχούν οι εντάσεις, έχουν ανεπτυγμένο στρατό ενώ κάποτε ήταν και μπροστά στην ιατρική.
Νεκτάριος